Ett blankt papper. Vad i hela friden ska jag skriva, till vem och för vem ska jag skriva? För jag har ju alltid drömt om att just få sätta ord på mina berättelser, eller har jag inte?

Jag har en dröm som går många många år tillbaka i tiden. Från tiden då Kamratposten var poppis och jag spenderade de flesta kvällar med att skriva brev eller berättelser att skicka in just till den tidningen. Ibland blev din berättelse publicerade och en av dessa gånger fick jag in min story i tidningen. En historia om en häst, om jag minns rätt. Jag vann ett gosedjur och ett diplom och någon stoltare var svårt att hitta. Även nu när min mor letade fram gosedjuret, som hon såklart hade sparat, så var det något som letade sig in i mitt medvetande igen och som längtade efter känslan att få författa, låta fantasin flöde utan rätt eller fel.

Så det här med att sätta ord på mina berättelser är inget nytt, men jo det är det faktiskt. Jag har inte skrivit en berättelse i vuxen ålder över huvud taget. Livet som tonåring och mamma kom emellan. Nu känner jag att jag har fått lite tid och skulle vilja ta det där stora klivet till att bli en känd fantasiförfattare. Jag kan nöja mig med hobbyförfattare!

Det är inte så att jag inte har berättelser på lager för det har jag. Jag har varit en stor samlare av just historier och sagor. Men det där med att få ner det på papper är något jag fajtas med. Skriver, suddar, skriver igen, suddar ännu mer, läser, skriver och suddar det är det enda jag gör känns det som.

Nu sitter jag här med mitt blanka papper och funderar på hur jag ska börja?

Vad kommer egentligen först i skrivprocessen, när ska någon få läsa det jag skriver för första gången, hur vet jag att det jag skriver är bra, måste det vara bra eller räcker det att det är bra för mig? Jag har tusen frågor men inte många svar idag men om ni hänger med mig på min resa mot att bli en hobbyförfattare, som tar pennan ur mun, som verkligen börjar skriva så kanske vi kan få svar på några hundra. Har du tips att ge mig? Skicka gärna till tips@dropastory.com så kan vi hjälpa och stödja varandra till att bli den där kända författaren i framtiden.

Idag kickstartar jag mitt skrivande – hoppas du vill hänga med!

//mime
348 ord