Kontakta oss

Om oss

Företaget Drop a Story Sweden AB med varumärket Drop a Story grundades av kollegorna Jennifer Stenfelt och Lotta Roth i februari 2018. Idén att skriva tillsammans kom dock ännu tidigare, närmare bestämt runt 2011, men då var det inte aktuellt för dem av olika anledningar att gå vidare med idén. 2017 när Jennifer gick på sin första föräldraledighet började skrividén ta ny fart.

Ambitionen med Drop a Story har alltid varit att kunna erbjuda skrivande människor digitala verktyg för att stimulera, motivera och underlätta skrivandet. Främst då genom ett skrivverktyg fullpackat med spännande finesser och möjlighet att dela texter med andra för att kunna skriva tillsammans.

I november 2019 lanserades dropastory.se där vi fokuserar på att bidra med inspiration, tips för skrivandet, en och annan bokrecension och härliga reportage om och av skrivande människor. I februari 2020 lanserades vår app som du hittar på Appstore och Googleplay. I appen är den dramaturgiska kurvan i fokus. Den dramaturgiska kurvan beskriver hur ett drama kan byggas upp i en bok. Du kan också lägga in storyns karaktärer med information om ålder, yrke, sysselsättning, roll i storyn, egenheter och karaktärsdrag. Du kan också skriva om iakttagelser och gestaltning av platser där din berättelse har sin handling och mycket mer.

Under sommaren 2020 blev det lite förändringar i ägarbilden för Drop a Story då Magnus Eriksson tog över taktpinnen från Jennifer Stenfelt. Jennifer finns kvar i företagets advisory board. 2020 var också det året vi gjorde vår första anställning – Stefan Larsson, reporter – som ställer frågor, undersöker och skriver om alla intressanta människor som du möter på dropastory.se.

Nu blickar vi framåt och vi hoppas att vi  inom ett par år kommer att kunna erbjuda det där fantastiska skrivverktyget som ska ta alla skrivande människor med storm. Tills dess hoppas jag du laddar ner appen och satsar 100 kr för att få tillgång till hela utbudet och möjligheterna!

Ägare

Magnus Eriksson

“Min passion ligger hos människor som gör det de drömmer om och det är detta som lockat mig till Drop a Story. Att vara en del i ett företag som arbetar med människors drömmar och förverkligande av dessa är för mig en ynnest. Min ambition för företaget och för dig är att hitta nya digitala idéer som ska gynna ditt skrivande!”

Ägare och medgrundare

Lotta Roth

“Mitt skrivande är väldigt ostrukturerat, jag vet inte riktigt hur jag ska göra men berättelserna är många. Jag behöver motivation och kunskap samt tid och disciplin. Min dröm är att kunna sitta varje dag och skriva men jag är inte där riktigt än. Boken är dock inte målet utan det är resan genom en bok som är spännande för mig.”

Medgrundare

Jennifer Stenfelt

“Mina historier hamnar i byrålådan för de saknar oftast en början, en mitt eller ett slut, jag blir liksom aldrig nöjd. Vad jag behöver är medskribenter för att färdigställa mina storys och massvis med feedback på mitt skrivande som bekräftar att jag kan och att människor vill läsa det jag skriver! Ge ut en bok är inte syftet, det är en bonus, men jag vill bli läst!

Kontakta oss