Om oss

Företaget Drop a Story Sweden AB med varumärket Drop a Story grundades av kollegorna Jennifer Stenfelt och Lotta Roth i februari 2018. Idén att skriva tillsammans kom dock ännu tidigare, närmare bestämt runt 2011, men då var det inte aktuellt för dem av olika anledningar att gå vidare med idén. 2017 när Jennifer gick på sin första föräldraledighet började skrividén ta ny fart.

Ambitionen med Drop a Story har alltid varit att kunna erbjuda skrivande människor digitala verktyg för att stimulera, motivera och underlätta skrivandet. Främst då genom ett skrivverktyg fullpackat med spännande finesser och möjlighet att dela texter med andra för att kunna skriva tillsammans.

I november 2019 lanserades dropastory.se där vi fokuserar på att bidra med inspiration, tips för skrivandet, en och annan bokrecension och härliga reportage om och av skrivande människor. I februari 2020 lanserades vår app som du hittar på Appstore och Googleplay. I appen är den dramaturgiska kurvan i fokus. Den dramaturgiska kurvan beskriver hur ett drama kan byggas upp i en bok. Du kan också lägga in storyns karaktärer med information om ålder, yrke, sysselsättning, roll i storyn, egenheter och karaktärsdrag. Du kan också skriva om iakttagelser och gestaltning av platser där din berättelse har sin handling och mycket mer.

Under sommaren 2020 blev det lite förändringar i ägarbilden för Drop a Story då Magnus Eriksson tog över taktpinnen från Jennifer Stenfelt. Jennifer finns kvar i företagets advisory board. 2020 var också det året vi gjorde vår första anställning – Stefan Larsson, reporter – som ställer frågor, undersöker och skriver om alla intressanta människor som du möter på dropastory.se.

Nu blickar vi framåt och vi hoppas att vi  inom ett par år kommer att kunna erbjuda det där fantastiska skrivverktyget som ska ta alla skrivande människor med storm. Tills dess hoppas jag du laddar ner appen och satsar 100 kr för att få tillgång till hela utbudet och möjligheterna!