Om oss

För mer än sju år sedan satt två kollegor, Lotta & Jennifer, och pratade om att skriva, att skriva böcker och hur man skulle kunna göra det tillsammans med andra.

Då föddes idén om ett digitalt skrivverktyg där människor skulle kunna skriva texter tillsammans, börja eller avsluta någon annans text och dela sina texter med andra för att bli läst. Tell a tale blev arbetsnamnet och det var också under det namnet som vi startade företaget 2018, med ambitionen att erbjuda kunskap, inspiration och ett unikt digitalt skrivverktyg.

Under sommaren 2018 fick vi dock en reprimand att vi gjort varumärkesintrång med namnet Tell a tale, så inom några dagar hade vi bytt namn och numera är varumärket Drop a Story och företagets namn är Drop a Story Sweden AB. Ägarna är fortfarande Jennifer och Lotta med Stefan som anställd reporter.

Denna hemsida, där du befinner dig nu, är vårt första steg närmare vårt mål att erbjuda ett unikt digitalt skrivverktyg. När vi planerade för tjänsten kunde vi inte greppa hur kostsamt ett sådant verktyg skulle bli men vi vill ju ha alla finesser som tänkas kan. Du kanske gjorde vår målgruppsanalys och svarade på enkäten där vi tog reda vad just du som (hobby)författare önskar att ett skrivverktyg kunde prestera. Några av er har säkert också varit och klickat OK på Köp-knappen i samband med målgruppsanalysen om önskan om några gratismånader, vi har koll på er så självklart får ni det när det blir aktuellt.

Förutom denna websida har vi också satt en apputvecklare på att ta fram en app om den dramaturgiska kurvan. Den är så bra! Förlåt så kanske man inte får säg men jag tycker verkligen att den kommer att bli ett toppenverktyg för att samla de första skrivaridéerna innan de ska ner på papper, den är helt lysande!

Vi hoppas såklart att du hittar något att läsa om, få lite tips och inspiration men att du också känner att du vill dela med dig. Vi tar gärna emot skrivtips, tips på bokcirklar/hemma hos reportage, tips på olika event/mässor små som stora, tips på böcker att läsa, hur din läshörna ser ut och mycket mer –  maila oss på; tips@dropastory.com

– vi tar också gärna emot dina berättelser, dina stories som andra kan få läsa och sprida. Du får såklart vara anonym glöm bara inte bort att skriva att du vill ha det så. Texterna kan vara korta, långa, utdrag ur din första bok, dikter, del av låttext, ja vad som egentligen. Jag ser framför mig att vi fyller på kategorin “Stories” efterhand och till sommaren kan jag sitta i min hammock och leta upp något läsbart i solen. Tills dess hoppas vi även ha funktionen kommentarer igång så du kan få veta vad andra tycker om din berättelse. Maila info@dropastory.com och bifoga din text som pdf.

Hör av dig om du hittar fel på sidan och berätta gärna för oss hur vi kan förbättra informationen för att du ska känna dig inspirerad och motiverad till att börja skriva!

//Lotta, Jennifer och Stefan