“Helvetet eller Himlen”

Författare: Andreas Watzinger
Förlag: BoD – Books on Demand
Antal sidor: ca 207 sidor/bok
Läst format: Inbunden
Betyg: 2/5

Vi får följa Jan och hans olyckliga förhållande till spel. Jans leverne försätter honom i kritiska situationer samtidigt som Djävulen och Ängeln har koll på honom. Utifrån sina val hamnar Jan, och andra med honom, till sist i Helvetet eller i Himlen…

Helvetet eller Himlen är en triologi som enligt författaren bygger på en del självupplevda händelser. Den första boken skrevs egentligen för att stå för sig själv men författaren tog beslutet att skriva två böcker till. Jag hade inga förväntningar när jag började läsa böckerna.

Böckerna handlar främst om Jan, en notorisk spelare som är gift med Lisa som börjar inse att Jan kanske inte är den bästa partnern. Jans liv övervakas av Djävulen och Ängeln vilket också leder till att flera inblandade person i historien följer samma öde som Jan gör. När Jan ställer till det för sig, och för andra, så slutar det som oftast i att hans liv hänger i en skör tråd och i dessa stunder får han valet att komma till Helvetet eller Himlen. Jan är dock en klurig en som inte riktigt gör som Djävulen och Ängeln förväntar sig. Övriga karaktärer som utmärker sig i boken är Maffiaboss med fru, Präst och en Poliskommissarie.

Författaren har humor det kan ingen säga annat om men det hade varit ännu roligare om denna humor kom in lite oftare i dialogerna mellan huvudpersonerna. Nu återfinns det roliga i fyndiga ortsnamn och personers efternamn vilket inte räcker för att förlägga boken i någon humorgenre.

Det jag gillade med boken var att den var lättläst, humorn slog igenom på ett underfundigt sätt och det kreativa hur Helvetet och Himlen beskrivs. Det jag saknade i boken var rappa dialoger, bättre miljöbeskrivningar som placerade mig där på plats. Jag hade lite svårt att följa involverade karaktärer, hade varit bra med lite bakgrundsbeskrivningar. Något som tyvärr drar ner poängen något är också omslaget, litet för intetsägande i min värld.

Jag ger boken 2 av 5 möjliga poäng.

Recensionen är gjord av Drop a Story.

 

Vill du se om du får en annan uppfattning?

Vi lottar ut de lästa böckerna till någon som vill läsa och kommentera sina upplevelser. Maila info@dropastory.com så hör vi av oss!