Jag stirrar fortfarande på mitt vita papper. Pappret finns inte fysiskt utan jag sitter vid min dator och stirrar rakt framför mig på ett fiktivt vitt papper. Inga bokstäver syns, ingenting har ännu fått mig att påbörja processen med att skriva. Jag inser att jag behöver all hjälp jag kan få för att få mig själv över det första hindret, att skriva något över huvud taget.
Personligen så tror jag att min skrivkramp, min rädsla, beror på att jag är osäker på om jag skriver bra eller dåligt. För att i nästa stund fundera över om det är viktigt, att skriva bra. Så nu, med dig som vittne, bestämmer jag mig för att det inte är viktigt alls, det är bara viktigt att få ner något på pappret, det fiktiva vita på datorn.
*
*
*
Jag stirrar fortfarande…
Hur gör andra, vad finns det för tips där ute i cyberspace som kan passa mig tro? Jag gav mig ut på en google-safari för att se vad jag kunde hitta. ”Kickstarta ditt skrivande” blev dagens googlesök och här hittade jag ”Stöttning för skrivande av egna sagor med nya perspektiv…”, ”7 steg som mirakelstartar din kreativa dag med Hälltjärnsprojektet” eller ”Verktygslåda för texttyper B…” – känns lite långt bort från mig och mitt skrivande.
Nu blir jag rädd på riktigt, är det här med skrivande endast för högre kulturellt utbildade människor, inte för en normalbegåvad som jag själv. En som bara gick två år på gymnasiet och saknar den där riktiga akademiska utbildningen? Jag vill ju tro att skrivande är för alla och att alla kan, mer eller mindre bra. Men att alla mår bra av att skriva och att läsa är jag helt övertyg om
Jag hittade dock en sak, en övning som faktiskt fick mitt vita papper att få lite färg. Här kommer en utmaning för mig och kanske även för dig. Gör såhär;¨
- Leta upp en bok och slumpmässigt slå upp en sida
- Skriv av texten på sidan
- Skriv sedan om texten med nya karaktärer, platser och händelser
Sagt och gjort, jag valde boken Pappas Pojke av Emelie Schepp och valde halva sista delen på sidan 180. Nästa gång ska du få läsa min berättelse i jämförelse med Pappas Pojke.
//MiMe
381 ord