Vem hade trott det, att jag, faktiskt, skulle leva upp till att skicka in 24 sidor varannan vecka. Ja ja tänker du, det är bara andra inlämning och ja det är det men vilket flyt jag har fått igång. Jag klappar mig själv på axeln och säger “jag är stolt över dig” varje gång jag skrivit en rad eller två.

Jag har under de senaste fyra veckorna placerat all press, måsten och grammatik på hatthyllan och där kommer de att hänga kvar tills jag känner att det är dags att läsa, redigera och göra om. För just nu ska jag, enligt min underbara skrivcoach, ta vara på flowet jag känner.

Senaste kommentaren lyder;

“Superbra! Jag gissar att du har hittat ett arbetssätt som passar dig. Berättelsen börjar ta god fart och det känns som om du har riktningen helt klar för dig. Så spännande att gänget nu börjar sitt äventyr på riktigt.

Förra feedforwarden handlade om att få in rutin, skapa mycket text för att se vart du är på väg samt känna in karaktärerna.

Denna gång har jag skrivit en del i marginalen för att du ska ha med dig viss medvetenhet när du skriver. Men för den sakens skull ska du inte tappa tempo och kreativitet. Antal ord går alltid före hur bra de är i detta läge!”

Den sista meningen var absolut den jag behövde mest – antal ord går före hur bra. Min prestationsångest hamnade också på hatthyllan och jag fick ett fokus på att flödesskriva, vilket jag tycker att jag har lyckats bra med.

Det svåra under dessa veckor har varit, som för de flesta, att hitta rutinen och tiden. Jag arbetar på en arbetsplats som är mycket tolerant så jag stänger jobbdatorn kl. 16, absolut senast 16:20 och skriver fram till kl. 17:00 och det funkar för mig.

Om jag fick någon negativ feedforward? Nej egentligen inte men jag fick ett par tänk på;

1) aktiva verb

2) och genom ordvalet i dialogen, få fram syftet.

Lite för många adjektiv i texten och måste jobba på att gestalta bättre. Så med det i tankarna jobbar jag vidare med nästa 24-sidors batch!

Ha en fortsatt skrivandes vecka!