Emma har nu funderat och funderat igen för att komma fram till vinnande bidrag i synopsis-tävlingen.

– Vilka spännande synopsis! Svårt att välja, hälsar Emma!

Två vinnare har utsetts och de är

 

****

 

***

 

**

 

*

 

Ethel Hedströms

Titel: Spåren efter honom

Ester joggar längs Södra Älvstranden i Göteborg. När hon närmar sig Röda Sten får hon syn på ett brunt paket i fjolårets halvruttna ogräs. En uppslagen resväska. I den ligger herrkalsonger, byxor, skjortor och en tygnecessär. Allt är nedsölat och blött. En bok ligger nedstoppad i väskans innerficka. Titeln är Flykten från Pyongyang.

Två år senare iakttas en kvinna iklädd tunt linne, träningsbyxor och barfota av söndagsflanerare i Moskva. Det är höst och hon darrar av köld. Polisen tillkallas, som tar med kvinnan till polisstationen.

Polisen inser omgående att hon inte är ryska. De provar att prata engelska. Kvinnan begär att de kontaktar en person i Sverige. Hon skriver på en lapp: Ester Kvarn.

De kontaktar svenska polisen som hittar en person som heter Ester Kvarn i Göteborg.

Samtidigt sitter en man på ett utecafé i Rio de Janeiro i Brasilien. Medan han då och då sippar på ett hallonfärgad drink, studerar han omgivningen.

 

och

 

Johan Cederholms

SOMMARREGN

En ruskig sommarkväll ser Eskil hur det skjuter blixtar och regnar gnistor uppifrån Gungvalamasten. Snart går strömmen i närområdet. Trots att Vera, hans fru, tycker det är en dålig idé, beger han sig ut för att undersöka det hela närmare.
Men Eskil kommer aldrig hem igen och nästa morgon nås Vera av det tragiska beskedet att han funnits död. Förklaringen kring omständigheterna är knapphändig.

Den nyutexaminerade journalisten Pontus har ett sommarjobb på den lokala nyhetstidningen. När han får nys om det mystiska dödsfallet beslutar han sig för att undersöka närmare, kanske är detta storyn som kan ge honom en anställning. Tillsammans med fotograf Mathilda beger de sig hem till Vera, utan att berätta om sina planer för chefredaktören.
Hon berättar att de såg något som fastnat uppe i masten den kvällen och hon har fortfarande inte tillåtits se sin makes kropp. På en närliggande gård får de också veta att personer med skyddsdräkter synts i området.

Vad hände egentligen med Eskil? Såg han något som gjorde att han var tvungen att dö? Vad är det egentligen myndigheterna undanhåller? Och regnet verkar aldrig avta

ETT STORT GRATTIS TILL ER BÅDA!