Så spännande och roligt att se allas tolkningar kring en och samma bild.

 

Tävlingsbidragen kommer här och längst ner hittar du månadens vinnare – GRATTIS!

 

Sensuella Isabella av Isak Torn

Sensueeeella Isabeeella i lurarna. Utanför fönstret: Hamburgs förstäder. Flickan viftar med handen.

“Vad lyssnar du på?” Plisserad kjol. Smilgropar.

Gula hörlurar åker ner runt min hals, pausar min walkman.

“Eh”, blåser ut luft genom slappa läppar. “Iron Maiden”. Jag nickar i takt till musiken som tystnat.

Hon hummar som en lärare, fel svar. Hon blundar. Solen drar över hennes ansikte. Hon lägger ett naket ben över det andra.

Tåget stannar. Svettiga trängs vi framför dörren. “Vad gillar du då? För musik alltså?” En tysk knuffar in mig i henne.

“Nä, men typ Gyllene Tider, Tomas Ledin…” En rosa bubbelgumsbubbla växer.

_____________________________________________________________

Det förflutna mötet av Emilia Wahlgren

En z-formad hårlock föll ned över pannan när Alda vände på huvudet. Hon tvinnade den runt fingret innan hon föste in den i sitt krulltäta afrohåret.

Hon hade hoppats på att aldrig mer behöva träffa Adam. Nu satt han där med sitt välkammade röda hår, mittemot henne, på tunnelbanan. Hans gröna ögon var intensiva, som om de försökte snärja hennes själ. Hon lade benen i kors och bet ihop käkarna hårt. Egentligen ville hon rygga tillbaka, men rädslan fick inte tränga igenom.

Plötsligt reste han sig. Fnös åt hennes fötter, instoppade i tjocka tofflor, och klev sedan av i Stadion.

________________________________________________________

Är vi inte framme snart? av Isak Torn

“Men va fan har du blandat?” Tina skrynklar ihop läpparna. Ser äcklat på klumparna på ytan. Louise kommer ihåg att hon läste Baileys på en flaska och Vodka på en annan. Vad mer?

“Ser fan ut som en spya!” Tina rätar upp hållningen och lägger huvudet på sne, ”Louise, har du kräkts i den här?” De andra tjejerna skrattar när Tina imiterar deras fröken.

“Drick, det är gott”, säger Louise.

Gör det du, svarar de i kör.

Louise tar den varma PET-flaskan. Den har legat i hennes skåp hela dagen. Det är kokhett i bussen. Är vi inte framme snart?

_____________________________________________________________

Slinkiga ben av Ingrid Andreasson

Hon anar att mannen mitt emot henne i tågkupén spanar in hennes slanka ben och låter kjolen glida upp lite längre. Lägger det ena benet över det andra i en långsam rörelse. Mannen som iakttar hennes ben försöker tänka bort de fula ankelsockorna och istället föreställa sig slinkiga nylonstrumpor som smiter åt över ben och fötter. I hans huvud tar en handling form. Att han knäpper av strumporna från strumpebanden uppe på låren och smeker av dem. Håller ut en strumpa och låter den formas runt hennes hals. Hur han drar åt allt hårdare. Tåget stannar med ett ryck.

______________________________________________________________

Bästa dagen av Anna Suslova

Jag, Anna, bestämde mig att lämna alla mina bekymmer bakom mig för att omfamna äventyret fullt ut. När jag gick ombord på tåget föreställde jag mig alla underverk Paris har att erbjuda. En blandning av spänning och förväntan fick mig att somna. Jag drömde om hur jag ivrigt utforskade stadens rika historia, njöt av deras utsökta mat och hur jag har fördjupat mig i deras konst. Jag var glad att ta emot allt Paris hade att erbjuda. När jag vaknade kände jag mig tvungen att realisera drömmen, vilket inte var ett misstag. Det var min bästa dag någonsin.

_______________________________________________________________

På väg av Zäta
Hon står på den solbelysta perrongen. Det är mitt på arbetsdagen. Någon annan hade segat vid skrivbordet och drömt om lunch nu. Inte Ella.
– Är du inte rädd? hade Jennifer frågat.
Ella hade själv förvånats över den totala avsaknaden av rädsla. Borde hon inte vara rädd? Hon lämnar allt hon vet bakom sig. Hon har ingen aning om vart hon är på väg. Ändå känner hon bara förväntan. Total frihet. Hela världen ligger framför hennes fötter, och hon är övertygad om att hon kommer klara vad livet än slänger på henne. Det är belöningen när man gått igenom helvete.
______________________________________________________
Kvinnan i mörkret av Robert Forsblom
Mörkret, i mörkret
Du lockar mig i mörkret
Lyser gör du i mörkret
Likt en lanterna
Mörkret, ur mörkret
Kom ut ur mörkret
Jag följer dig ur mörkret
Mot den starka stjärna
______________________________________________
Äventyr i Europa av Therese Sjöqvist
Jessica hade drömt om det här hela sitt liv. Att tågluffa i den redan syrendoftande luften där äppelblommor fyller vårens ankomst med sin jublande sötma kan definitivt framstå som en aning motsägelsefullt. Varför borde någon vara intresserad av att lämna ett land i blomster för någonting annat? Men Jessica skulle äntligen få upptäcka Europa. Med sina sommarsandaler, den där korta och randiga sommarklänningen som hennes mormor tyckte att hon borde byta ut mot ett finare plagg kunde ändå Jessica knappast ha känt sig mer redo än så. Känslan växte sig starkare för varje minut på tåget. Europa väntade på henne.
________________________________________________
En kvinna i en mansdominerad värld av Alma Eliasson
Vilken kväll! sa du och dina ögon glittrade. Du stank av alkohol och doften spred sig där i baksätet i taxin hem. Du bredde ut dig över sätet, så jag fick korsa benen för att få plats. Du lade din arm över mina axlar, och när jag försökte skaka bort den höll du mig bara hårdare. Jag väntar, varje dag väntar jag på att få lite tid, lite plats. Men det kanske är för mycket att hoppas på, när man är kvinna i en mansdominerad värld.
__________________________________________________
Stirra sig blind av Sofia Skogsvilde

Ögon försöker möta attraktiv man mitt emot när insikten sticker till mot skavd polyester.

  • Helvete!

Ord utslängda i kupén. Ett stort orakat parti på baksidan av benen sticker upp likt en taggig tuppkam. Ben över ben, elegant men vasst. Kort kjol som omöjligt kan dras ner, låga strumpor som inte kan dras upp, ett riktigt I-lands problem. Pling! Idé lampan lyser. Ljudlöst glider fingrar ner i handväskan. Nagelfilen skrider till verket när attraktiv resenär tittar ut genom fönstret. Nervösa svettfläckar växer under blusen. Tåget rullar in på perrongen. Släta, rödflammiga vader hånas när mannen sträcker sig efter sin blindkäpp.

___________________________________________________

Strumpor i sandaler av Rasmus Ström

Han hade sagt att du skulle ha strumpor i sandalerna,

att din kvinnlighet och skönhet enbart fick blottas för honom.

I rampljuset sjöng han om fred och frihet

men i sängkammaren rättade han sig efter patriarkala strukturer.

Du stod naken vid sängkanten medan han rökte Marlboro Gold

och sa att cigaretter skulle förstöra din feminina kropp.

Spänningen var över och lögnerna hade börjat,

Skrik och slag och skrik och slag och skrik

och han älskar dig bara när du är svag.

Tomheten har erövrat alla rum och

orden ”Du ska ha strumpor i sandalerna” ekar hela tiden.

____________________________________________________

”Drömmen” av Saga Arvidsson

Hjärtat slog hårt i bröstkorgen, varje slag dunkade i halsgropen och gjorde det svårt att andas normalt. Snart, var friheten i hennes grepp. Som hon drömt om det, fantiserat och längtat men alltid trott vara lönlöst.

Hon satte benen i kors och rätade till klänningen, ingen detalj fick utelämnas. Om hon varit yngre skulle hon ha skrattat högt, sådär innerligt och förväntansfullt som hon hört flickor göra, men aldrig gjort själv. Det gjorde inget, det var tillräckligt att hon visste vad som väntade, vem som väntade, vid ändstationen med öppna armar. För evigt hennes. Hennes Karin.

________________________________________________________

“Långsamhetens uppfriskande” av Yasmine Trinczek

“En fot, ett ben, ett (väldigt kort) kjol…det är allt jag ser ur min något upprullade position i sätet, i mitten av bänkraderna på gate 16,  sedan jag nyss slagit upp mina ögon.

Jag roar mig genom att inte genast lyfta blicken upp över resten av kroppen uppåt huvudet utan försöka föreställa mig hur den där resten skulle kunna formats.  Kvaliteten av de nedre extremiteterna gör att resultatet lovar bli gynnsamt.

Kroppsspråket är en egendomlig sak.

Den välformade foten med de märkligt kyska, vita sockorna har börjat gunga på ett sätt som övertygar mig om att den där kvinnan tittar på mig.

Jag lyfter blicken.”
________________________________________________________
“Trollkarlens fiasko” av Pär Dunge
   Jag borde ha förstått att mina trollkarls-drömmar skulle misslyckas. Framför allt så borde jag ha skaffat mig större kunskaper och repeterat först. Inte chansa på att direkt utföra tricket inför en publik.
   Om det bara hade varit jag själv som blivit drabbad så skulle väl allt ha gått an. Men nu hade jag haft det dåliga omdömet att dra in Lena som min assistent.
   Skamset satt jag där i utrymmet bakom scenen och tittade dystert på Lenas fötter.
   Vi hade just uppträtt med det klassiska numret “den itu sågade damen”. Första delen av showen hade gått bra. Nu behövde jag dock snabbt komma på hur man satte ihop henne igen.
____________________________________________________________
och vinnaren är…
…..
….
..
.
Sofia Skogsvilde för sin humoristiska text som fick oss i juryn att dra på smilbanden och Ingrid Andreasson för sin gestaltning och läskiga slut som ber om en fortsättning – Grattis till er båda!