De fyra författarkollegorna från Hoi Förlag, Anne-Marie Davis, Annika Andebark, Gunilla Cullemark och Cecilia Johansson inviterar alla intresserade till en härlig litteratur- och cykelupplevelse i vårsolen, i undersköna omgivningar i skånska Billesholm, beläget i närheten av Helsingborg.

Littera-turen genomförs i trakterna av skånska Billesholm den 8 maj.

Här arrangerar de den 8 maj Littera-turen. Till litteraturrundan på cykel, som kan vara den första i sitt slag, tar man med sin egen cykel eller så finns möjlighet att hyra en elcykel. Det blir en härlig cykeldag i det vackra skånska landskapet kryddad med spännande litteraturstopp där vi får möjlighet till samtal med de deltagande författarna som är:

Annika Andebark

Annika Andebark som skriver om trolldomsprocesserna i Älvdalen:

https://www.facebook.com/andebark

Gunilla Cullemark

Gunilla Cullemark som har skrivit om Mia som hamnar i en livskris och bygger en kajak (vilket även författaren har gjort!):

https://www.facebook.com/forfattaregunillacullemark

Cecilia Johansson

Cecilia Johansson som precis har debuterat med en roman i genren fantasy:

https://www.facebook.com/cecilia.johansson77forfattare

Anne-Marie Davis

Anne-Marie Davis som debuterat med spänningsromanen ”Den längsta vägen hem”:

https://www.facebook.com/Anne-Marie-Davis-109686774057374

 

Klockan 9.00-9.30 samlas deltagarna i Billesholm (plats meddelas vid biljettköp) för utprovning av cykel, mottagande av karta samt information om dagens runda. Turen går genom bokskog (delvis grusväg) upp till Stenestads park, vidare till Mormors Bod i Stenestad med Skånes högst belägna kyrka innan man rullar ner till Prästgården i Norra Vram och tillbaka till Billesholm. Samtliga stopp har tillgång till stora trädgårdsytor där man intar förmiddagsfika, lunch och glass samt får möjlighet att samtala med de medverkande författarna. I Norra Vrams prästgård finns även antikvariat och museum över författaren Gustaf Henrik Melin.

Priset för Littera-turen är 495 kronor och som utöver författarträffarna inkluderar fika, lunchpaket av lokal mat samt en bok. Hela turen beskrivs som self-guided där alla cyklar i små grupper så att man alltid kan hålla avstånd samt vara utomhus.

Littera-turen genomförs den 8 maj i Billesholm och ni kan läsa mer om den och anmäla er:

https://travelshop.se/produkt/litteraturrundan-8e-maj-2021/

https://www.andebark.se/2021/03/13/littera-turen/?fbclid=IwAR13vOTMSz4crg062JmGYVmKiaxH6h-fVSbkL0tYLx1ZY-fXe8KfS50YGAw

En ljuvlig upplevelse i den skånska myllan är således i kommande. Fågelsång och solsken är redan beställt intygar de glada, arrangerande författarna.

 

Text:

Stefan Larsson

stefanlarsson