Vi utmanar dig att:

  • ta fram en bok du nyligen läst
  • leta fram en sida, ett stycke ett kapitel som du tyckte om
  • gör om denna text till din egen med egna karaktärer, en annan plats och försök förändra händelsen

Varför då göra detta?

Jo genom att “härma” så kan du få inspiration och få igång ditt flow.  Det är en befriande känsla när man ser att det faktiskt är enkelt att förändra en text till något helt annat, något helt eget (fast ändå inte).

Prova och säg vad du tycker – dela gärna med dig av dina texter!

De som skickar in sina texter till utmaning@dropastory.com kommer att bli publicerade så låt oss få veta om du önskar vara anonym, tack. Glöm inte att berätta vilken bok som fick stå för inspirationen!

Ha så roligt!

 

Här kommer min text – har du testat och vill skicka in din text, se ovan.

Emelie Schepp, Pappas Pojke sidan 180.

Jana Berzelius var tillbaka på Åklagarmyndigheten och letade i sitt rum efter en mobilladdare, men hittade ingen. Hon slängde ifrån sig telefonen på skrivbordet och satte sig i stolen. Med blicken på arkivfacken funderade hon över Danilo och hans krav på att hon skulle ersätta Per i den kommande rättegången.

   Hon kände en stor frustration över att det hade tagit så mycket tid från utredningen. Teamet hade fått klara sig utan henne och skulle få göra det ett tag till.

   Hon var också tvungen att lägga sökandet efter mannen på svartklubben på is. Nu handlade allt om att hitta en lösning på Danilos krav.

   Hon kunde inte komma åt honom så länge som han satt i häktet. Däremot skulle hon kunna komma åt de mäns om arbetade åt Danilo, de som skadat Per.

 

Här kommer min omarbetade text…

Anna Persson var tillbaka i stan och letade efter ett rum att bo för en natt, men hittade inget. Hon suckade och satte sig ner på marken. Med blicken fixerad på mobilen funderade hon hur hon hamnat i denna situationen och den kommande rättegången.

Hon kände en stor frustration över att vara utan pengar och utan boende. Hennes far hade fått klara sig utan henne under en lång tid och skulle få göra det ett tag till.

Hon var också tvungen att lägga sökandet efter moderns mördare på is. Nu handlade allt om att hitta en lösning för att överleva till nästa dag.

Hon kunde inte komma åt sin mors mördare så länge hon var utan bostad och pengar. Däremot skulle hon kunna komma åt de män som beordrat sin mammas död, en plan började ta form.