Sara springer så fort hon kan för att undkomma sin jägare. Eller stalker som det heter nu för tiden, för det är inte bara IRL som jakten på henne sker. Allt hade börjat med en facebook-förfrågan från Saras första kärlek om hon kom ihåg honom. Den första kärleken glömmer man ju inte så lätt och det kändes fint att återknyta bekantskapen och kanske ses någon gång.
Ganska snabbt växte vänskapen, men också minnen som varit gömda länge gjorde sig påminda. Så länge allt skedde på hans villkor hade de varit det sagolika paret, men snart hade kärleken blivit enkelriktad och egoistisk från hans sida. Små lögner växte sig till enorma fantasier och det tog slut när hon inte orkade med att vara snuttefilt, mamma och flickvän på samma gång. Efter en månads kontakt känner hon att hans beteende inte ändrat sig så mycket, så hon ber honom att inte ringa varje dag. Vad säger hans tjej? Dessutom hade han berättat om att han haft lite problem med polisen på grund av droger som en vän hade gömt eller glömt. Sara tänker, när han berättar det, att den vännen nog fortfarande använder Tony som droggömma.
Då börjar han att ringa varje dag för att kontrollera Sara, för hon är den enda som förstår och den enda sanna kärleken han känt. Mobilen får allt oftare stanna hemma, för den plingar ständigt nu. Beslutet fattas, nu ska han blockeras. Ansiktsboken är det första som ryker, så Sara slipper se han nuna. Sedan blockerar hon hans nummer och det blir lugnt ett tag. Några försök att visa upp sig görs via gemensamma vänner, men det är lätt att ignorera. Fortfarande finns tankarna på hur lätt hon blev snärjd den här gången med. Hon rodnar över att hon blev lite småkär igen, men som sagt, är det drogerna som ger lögnerna eller tvärsom? Någon som kan hjälpa till med ekonomin till inköp av gräs och annat?
Benen trummar hårt i backen. Hon vet inte om han är snabb eller hur bra han hittar. Han vrålar hennes namn och att han vill prata  med henne. Hon fortsätter åt höger, mot sin gata. Avståndet har minskat oroväckande och hon fumlar i fickan efter nycklar.
“Stanna, annars skjuter jag” hör hon samtidigt som hans saktar farten för att förmodligen ta fram en pistol. Sara springer fortare än någonsin. Bara 100 meter till parkeringen där hennes bil står. Ett skott brinner av och träffar parkeringsskylten med ett vinande när hon hoppar över det låga staketet till parkeringen. Hon trycker på låsknappen till bilen och kastar sig in i den. En kula träffar en skärm. Sara startar bilen och vrålvarvar sig ut från parkeringen. Hon kör rakt emot Tony och tänker inte bromsa.
Text av Britt Spiik
Tävlingsbidrag februari 2021
Fortsätt på meningen…