Vill du veta min hemlighet? Bakom byrån i mitt rum finns en lucka som ingen känner till förutom jag. När min syster spelar musik på högsta volym eller när min bror spelar tv-spel med sina vänner så brukar jag krypa in i luckan, in i min hemliga värld. Där på andra sidan är det enda som hörs fågelkvitter, vindens sus och ljudet av en porlande bäck.

Långt där borta syns en flock med vildhästar som betar fridfullt men när jag visslar högt hörs deras hovar dundrande i marken och manen på den ljusbruna hästen längst fram fladdrar som en eldsflamma i vinden. Hon bugar när hon stannat framför mig för att jag enkelt ska kunna lägga benet över hennes rygg och hoppa upp för en tur. Jag kniper hårt med benen runt hennes mage när hon sätter fart och när jag sträcker upp händerna mot himlen märker jag till min förvåning hur hon plötsligt fäller ut ett par stora vingar och lyfter ifrån marken. Vi svävar! Vi flyger!

När vi landar ger jag henne en puss på mulen innan jag kliver in genom den gamla trädörren som leder tillbaka till luckan i mitt rum, som om ingenting har hänt.

 

Tävlingsbidrag till tävlingen Ge bilden ord!