“Hon öppnade dörren och tog ett steg in, innan hon tvärstannade och ryggade tillbaka. Sist hon var här hade huset doftat damm och gammalt gräs men nu luktade det lik. Precis samma lukt som från den överkörda grävling som legat i diket vid hennes hus och svällt och stunkit förrförra hösten. Hon tvekade medan tankarna rusade genom hjärnan, tände sedan ficklampan på mobilen och lyste in genom dörröppningen. Från takbjälkarna hängde en likadan hängmatta som hon själv haft med sig hem från Brasilien, ja en precis likadan som den hon hade med sig hit idag, för att hänga från takbjälkarna att sova i. Hon ryste till. I hängmattan syntes formen av en kropp. Gråspräckliga raggsockor stack upp i ena änden, och i den andra en svart sotarmössa kantad av ostyriga hårlockar. Hon tittade ner på sina egna raggsocksklädda fötter och strök av sig sin egen svarta sotarmössa.
Darrande och utan att riktigt kunna andas smög hon fram mot hängmattan med näsan i armvecket för att stänga ute stanken.
En halvtimme senare vaknade hon i gräset utanför huset. Dörren var stängd. På darrande ben började hon vandringen tillbaka till bilen. Det var hon själv som legat i hängmattan, död och förruttnad.”

 

Tävlingsbidrag till tävlingen Ge bilden ord!