Jag borde svarat tidigare. Det du var med om verkar vara fullständigt oerhört, fiskar som dansar på vattnet! För det var väl det, de gjorde? Även jag har varit med om något otroligt. Frågan är om det finns något samband?

Jag var ute och gick och det var disigt över sundet. I hagen uppe på klinten gick de vita hästarna bland blåelden och solen lyste igenom diset. Det var så vackert. Jag gick ner mot ängen vid vattnet, där stenhuset står. Innan jag kom fram såg jag en vit häst som gick in i huset, märkligt. Efter en stund kom det ut tre vita hästar och så fem till och det fortsatte att komma hästar ur det lilla stenhuset. Till sist var hela ängen full av vita hästar. Vart kommer de ifrån? Vad vill de?

En av hästarna gick upp på klinten, så att alla kunde se den. Den gjorde komplicerade rörelsemönster en lång stund, som om den berättade något. När den var klar utbröt ett klapprande och gnäggande. Efter det delade alla hästarna upp sig i grupper och började utföra vissa bestämda rörelser som en rituell dans. Tränade de för något? För strid? Mot vem?

Ska vi vara rädda?

 

Tävlingsbidrag till tävlingen Ge bilden ord!