Jag håller ju på med ett manus. Redigerar och går genom det för vilken gång i ordningen vet jag inte riktigt. För ett tag sedan hittade jag ett hål stort som en finlandsfärja i det. Mindre saker har jag kunnat ordna allt eftersom eller i vissa fall strunta i. Men det här var inte ett sådant.

Här insåg jag att det gällde att göra det gediget. Skriva minst ett eller ett par nya kapitel och se till att det går ihop med allt annat. Därför sparade jag det till sist. Tanken var ju att jag skulle kunna ägna mig helhjärtat åt det där hålet då. Nu inser jag att det kanske inte var rätt sätt att tackla det.

I takt med att tiden har gått har också vädret blivit bättre. Eller i alla fall ljusare. Det ställer till det för mig då det jag ska skriva handlar om julen. Jag vet att jag har gjort det tidigare. Jag har skrivit en novell mitt i sommaren som handlade om julen och det gick ganska bra.

Då skrev jag mot en deadline, det gör jag inte nu, om man inte räknar med att jag vill kunna skicka till förlag så snart jag är klar. Det stora problemet just nu är att jag är trött. På det mesta faktiskt. Jag är definitivt trött på julen och jag börjar bli lite smått trött på mitt manus. Det är en lite oroande tanke då jag vet att jag behöver gå genom det minst en gång till. Och då tänker jag inte på vad som händer om det blir antaget hos ett förlag.

Det här innebär alltså en sak för mig. Det är dags att plocka fram julmusiken igen. Jag hade lämnat det bakom mig, tänkte att jag ska inte lyssna på det på ett helt år. Jag hade alltså fel. Suck.

Instagram: bjornvelander_forfattare

Webbsida: www.bjovel.net

Text: Björn Velander

Foto av Burak K från Pexels