Världen behöver förändringar, en utveckling till de bättre. Smutsiga affärer, dåliga beslut, allt otänkbart ligger i de förflutna. År efter år byggs husets väggar tjockare, tjockare. Deras manipulativa uppförande bildar en kompakt uppsvullen vägg, mellan de och resten av oss själar.

Nya affärer, varelsernas sämre beslut skapar husets frasiga uttorkade yttre, som ser ut att falla i småbitar. Husets inre håller stadigt upp allt föregående handlingar och hemligheter. För att ändra på varelsernas beteende, i samhället, behövs en osedlig händelse.

Husets existent är komplext och för många kan utsidan visas övergivet, ensamt. Det smutsgråvita väggarna, utan fönster, den slitna trädörren och det gamla metall taket är ingen fröjd för ögat. Mitt ute i ingenstans, på en knölig gräsyta, hålls dessa onaturliga mysterium likt sagor och myter. Berättelser till våra halvöppna värld?

Vissa, som de flesta varelser, ser sägen som en saga, att lätt kunna skrämma dåligt uppfostrade barn. Andra själar, ser dessa historier som en räddning till ett bättre samhälle, en trovärdig religion.

Som sagt, husets existens visas inte för alla. Utan bara till de varelser som gör hålen, ondskan i världen mot själarna.

Tävlingsbidrag till tävlingen Ge bilden ord!