Jag ligger i badet.

Jag ligger utsträckt i badet och sippar kaffe.

Jag ligger utsträckt i det ljumna badet med och sippar skållhett kaffe.

Jag ligger utsträckt i det ljumna badet med och sippar skållhett kaffe i mörkret bakom det täta duschdraperiet.

Jag ligger utsträckt i det ljumna badet som börjar bli en aning för kallt, och sippar skållhett kaffe i mörkret bakom det täta duschdraperiet.

Jag ligger utsträckt i det ljumna badet som börjar bli en aning för kallt, med begynnande gåshud över armarna, och sippar skållhett kaffe i mörkret bakom det täta duschdraperiet.

Jag ligger utsträckt i det ljumna badet som börjar bli en aning för kallt, med begynnande gåshud över armarna, och sippar skållhett kaffe som går som en värmande sträng genom kroppen i mörkret bakom det täta duschdraperiet.

Jag ligger utsträckt i det ljumna badet som börjar bli en aning för kallt, med begynnande gåshud över armarna, och sippar skållhett kaffe som går som en värmande sträng genom kroppen i mörkret bakom det täta duschdraperiet, medan jag lyssnar till vattnet som rör sig när jag vickar på tårna.

Jag ligger utsträckt i det ljumna badet som börjar bli en aning för kallt, med begynnande gåshud över armarna, och sippar skållhett kaffe som går som en värmande sträng genom kroppen i mörkret bakom det täta duschdraperiet, medan jag lyssnar till vattnet som rör sig när jag vickar på tårna, och plötsligt faller himlen.

Jag ligger utsträckt i det ljumna badet som börjar bli en aning för kallt, med begynnande gåshud över armarna, och sippar skållhett kaffe som går som en värmande sträng genom kroppen i mörkret bakom det täta duschdraperiet, medan jag lyssnar till vattnet som rör sig när jag vickar på tårna, och plötsligt faller himlen och rymden och universums alla mysterier rakt ner i min kaffekopp.

Text av Alex Herstedt