Fönsterlösa husets ursprung är fortfarande höljt i dunkel.En del säger att det byggdes av troll, eftersom det för dom förödande ljuset inte kan tränga in och kittla dom tills dom spricker. Det är bara nys om du frågar mig…TROLL, vilket larv vem tror  på sådant trams. Jag ska berätta för er hur det ligger till. Men då får ni lova att det stannar mellan oss. Denna hemlighet får på inga villkor spridas. Det förhåller sig nämligen så att huset byggdes av dvärgar, för att de där skulle ha ett säkert ställe att förvara sina mest kostbara klenoder som t.ex. Odens spjut Gungner, Tors hammare Mjölner, den mytomspunna guldring Draupner och liknande dyrgripar.
Det tror jag inte på säger ni kanske då, det är omöjligt eftersom handtaget sitter så högt upp att det inte är möjligt för en dvärg att öppna den.
Just därför är detta sanningen, det är ingen riktig dörr,  bara en kuliss. Man kan bara komma in i huset underifrån där dom har sina hemliga gångar. Tror ni mig nu då? Tänkte väl det. Jag sa ju att det är ena sluga rackare de där dvärgarna.
Tävlingsbidrag till tävlingen Ge bilden ord!