Nu lyses vintermörkret upp av två helt nya noveller från Sara Olssons penna. Den 18 december släpptes novellen Jazzklubben på samtliga plattformar, som Storytel. Den 19 december släpptes novellen Roviken. Detta i ett samarbete mellan Ordlust förlag och Saga Egmont, som är det största förlaget i Norden för digitala format. Novellerna ingår i en julkalender som författaren Peter Westerberg initierat. Under 2021 kommer Saras noveller, till att börja med, översättas till finska och holländska.

Vi har tidigare här på Drop a Story skrivit om Saras författarskap. Hon är förutom författare även förläggare, sexrådgivare, litteraturvetare och vinterbadare. Hon har tidigare skrivit romanen DEAD & ALIVE, samt thrillern Dolt under jord, den senare med Martin Falkman. Sara har även skrivit fyra fackböcker och medverkat i en haikuantologi.

– Mina två noveller handlar om sådana ämnen vi skulle behöva tala mer om. Män som är undergivna (oerhört stigmatiserat fortfarande) och män som gärna går klädda i kvinnokläder. Kvinnor som tar för sig sexuellt. Och människor som känner sig tillhöra ett annat kön än det som på ytan är det hen är född till, berättar Sara Olsson.

Roviken

Den framgångsrika affärskvinnan Hanna har flytt till Stockholm, och alla flyktiga relationer, till förmån för den lilla ångermanländska byn Roviken, där hon har sina rötter. Grannen och konsertpianisten Evald, känd för sitt vidlyftiga sexliv, fångar snabbt hennes intresse och stökar till hennes planer på celibat. I närheten bor Hannas kusin Malin med sin sambo Jonas som forskar om sexuella beteenden. Han har fått låna gamla dagböcker från Hannas släkting och berättelserna där inspirerar Malin. Jonas är smärtsamt medveten om att hon fått sköna men farliga idéer…https://www.storytel.com/se/sv/sok-roviken

Jazzklubben

Det är snart jul år 1925 och Jennie har just kommit till Stockholm för att leta efter något. Dels efter någon som kan hjälpa henne framåt i karriären, dels efter något som är förbjudet. För det förstnämnda har hon letat upp Frans, som tar med henne till en jazzklubb där alla klär sig i frack, så även Jennie. På scenen står Else med röda läppar. Hon rör sig som en trollformel. Frans och Jennie rör sig till en lokal under markplan, till tyngre jazz, till en annan värld och en alltmer lockande Else.

https://www.storytel.com/se/sv/books/2046731-18-december-Jazzklubben

Vill ni läsa Drop a Storys artikel om Sara Olssons lustfyllda författarskap hittar ni den här.

 

 

Text: Stefan Larsson

stefanlarsson