Conatus bok, Sagan om Donald 2.0, är en djup förklaring av en person som i världen bara ses som okunnig och inte kulturell ― och som förvandlas till en äkta och god människa.

Boken handlar om Donald, hans liv och gärningar. Han får vägledning i en splittrad värld av sin syster ― som han inte visste något om. Hennes namn är Sofia. Men vem är egentligen Donald? Denna tänkvärda berättelse handlar om Donalds okända sida.

Donald går mer och mer ifrån sina inlärda föreställningar, då dessa visar sig vara ett kunskapens mörker. Till slut viker detta undan hos Donald, i en kamp som slutar i en ljus upphöjd tillvaro ― intimt tillsammans med Sofia. Donald vänder därmed uppmärksamheten från den kaotiska världen till sitt inre Själv och blir en ny sann medmänniska.

I bokens första del karaktäriseras Donald, hans liv och gärning, som den världsliga människa han är. I en andra del går Donald i nio lektioner – tillsammans med sin syster Sofia – mer och mer ifrån sina inlärda föreställningar. Men hur sköter han om sitt hus? Dåraktigt eller klokt? Och hur går det med systern? Frågorna är många och svaren är strålande.

Vad fick dig att skriva den här boken?

Böcker om sensationer, underhållning, spänningsdeckare, kropp och själ och må bra-litteratur har till synes lätt att komma fram i bokhandeln. Men djupt andliga texter har inte det. De är en bristvara, trots att det i vår tid behövs andlig näring och andligt törstsläckande.

Vad är ditt centrala budskap?

Budskapet avser svaret på en viktig fråga i alla våra liv: Vad är Sanning och Verklighet?

Varför har du valt just detta budskap?

Vår tid behöver fördjupade samtal bortom allt ytligt. Jag söker kommunikation med läsare som är intresserade av livets viktigaste frågor.

Finns det några andra teman i berättelsen som du vill lyfta fram?

Kampen mellan världslig kunskap och Visdom. I boken får Donald chansen att med hjälp av Sofia utveckla sig och komma till sitt allra innersta och sanna Själv.

Vad vill du förmedla till dina läsare?

Som ansvarig författare (pseudonym) försöker jag förmedla djup insikt utifrån en urgammal visdomstradition. Med andra ord besvara de viktiga livsfrågorna i en ny form. Jag som person är för läsarna ointressant i sammanhanget. Det är Donald och Sofia som är i centrum.

Hur och varför ska man läsa denna bok?

Denna bok bör läsas försiktigt. Läsaren får då en djup inblick i den verkliga maktens och det sanna livets mysterium. Detta kan hjälpa på livsvägen ― att bli mer människa.

Genom att läsa Sagan om Donald 2.0, och dess överraskande och häpnadsväckande upplösning, blir man förskräckt eller glad på riktigt. Läsaren avgör själv vilket.