Dags att lära känna personerna du vill skriva om!

Ett av Eleonor Sagers kommande tips (publiceras 25 april) har hon ett tips som jag har tagit till mig; “- Tyck om din huvudkaraktär och gör henne till någon du vill hänga med, länge!”

Nu när du ska försöka porträttera dina karaktärer, så finns det säkert lika många sätt som författare att göra det på, men Appen kan absolut hjälpa dig på vägen. Oavsett vart du befinner dig är oftast din telefon med dig så skriv ner saker du ser och upplever!

Namn, ålder, yrke/sysselsättning, roll i storyn, egenheter och konstigheter samt karaktärsdrag är det du kan lägga in i appen. Samt såklart en övrigt kategori som du fyller med precis vad du vill men det skulle kunna vara enkla, snabba iakttagelser och gestaltning av platser där din berättelse har sin handling.

Du hittar appen på Appstore och Googleplay och den finns på svenska och engelska. Den ändrar automatiskt till engelska om telefonen är inställd på annat språk än svenska. Köp inuti app om du önskar kunna lägga upp fler stories, spara ditt material externt och inte bara i telefonen, välja omslag och kunna maila dig dina betraktelser.