Nu är jag på gång! Idag, den 11 juli har jag äntligen påbörjat min författarutbildning, en online-utbildning men den första jag någonsin påbörjat. Jag är nöjd.

Det första jag stöter på är Intrig och Konflikt…

Jag blir lätt förvirrad jag medger men vad i hela världen är skillnaden mellan Intrig och Konflikt? En förklaring jag hittade lyder;

”En intrig är det som personerna gör för att klara av den situation de befinner sig i. Det är ett logiskt händelseförlopp som utvecklas ur en ursprunglig händelse och som förändrar status quo för personerna. Grundstenarna i din bok är: Händelser, personer och konflikter.”

Är då inte intriger och konflikter samma sak? Eller är intrigen hela förloppen, som den dramaturgiska kurvan i sammanfattning och i det förloppet dyker konflikter upp?

Vad jag tror mig förstå är att konflikter ingår i intrigen och att konflikten skulle kunna sammanfattas ganska kort medans intrigen kräver några fler rader. Var i allt detta kommer synopsisen in? Det ska ju vara en kort sammanfattning av vad du tänker ska hända i din bok, som tex. det du läser på sista sidan för att få en uppfattning om boken är för dig. Men om då intrigen är som en synopsis, en sammanfattning av de konflikter mm som kommer att hända i boken, vad är då skillnaden på dessa?

Vad är då skillnaden/likheten mellan synopsis, intrig och konflikt? Eller ni kanske tycker detta är fullständigt självklart…

Denna gång blev det mer frågor än svar men du kan kanske hjälpa till att förklara…

//Mime

259 ord