Ojdå vad tiden sprang iväg, det var länge sedan jag delade med mig. Nu sitter jag dock här igen och försöker få ihop en text. Jag har bestämt mig för att det jag skriver här kan ju också räknas som att skriva, eller hur?

Jag har kommit underfund med vad som är mitt största problem. Min hjärna är fullständigt inställd på att skriva i kronologisk ordning. Inte hoppa mellan olika skeenden utan jag vill ha en fullständig plan på hur allt utspelar sig och i vilken tidsordning. Det kan jag säg er att det stjälper istället för hjälper!

När jag sitter ner för att skriva så är inte storyn problemet utan jag har oftast en ganska genomtänkt idé klar för mig men sen tar det liksom stopp. En av anledningarna till varför det stannar upp är just att jag inte har tidsordningen klart för mig. Jag har försökt lägga upp mitt skrivande i scener men då händer, ursäkta mitt språk, inte ett skit.

Nu längtar jag efter att Drop a Storys app släpps för där ser jag en möjlighet att kunna få min story i en viss tidsordning. I appen kommer man kunna lägga in karaktärer, platser mm men också koppla detta till händelser i den dramaturgiska kurvan. Jag ser kurvan som min tidsplanering av vad som ska hända i boken. I appen kan jag också göra det scenvis fast i kronologisk ordning. Jag kan också flytta punkter (händelser) hur jag önskar att de ska utspela sig i förhållande till den dramaturgiska kurvan.

Det andra som jag tycker är riktigt bra med appen är att varje historia jag skapar kan jag maila till mig så att jag kan fortsätta mitt arbete på min dator, i kronologisk ordning. En annan sak som tilltalar mig är att jag kan få tips på karaktär eller plats när jag är på resande fot, på jobbet eller liknande och direkt kunna ta mina iakttagelser och lägga in dem i appen.

Hoppas du också kommer att tycka den är superbra!

Här kan du se en liten teaser….

https://youtu.be/xf4X7wLSTDI

Brukar du skriva kronologiskt? Eller skriver du helt enkelt från början till slut och vad är då ditt bästa tips? Jag kan förstå att man lägger till scener, händelser vid redigering men skriver du scener random?

Jag behöver dig och dina tips!

//Mime

386 ord