Location Location Location

Platser – Var utspelar sig din berättelse? Hur ser det ut? Är vi i ett land, en stad, ett rum, ett torg eller var är vi?

Övrigt – Vilka befinner sig på platsen och varför? Vilken historia har platsen?

Fundera över hur miljön kan användas för att förtydliga och förstärka dina karaktärers känsla, ge scenerna liv! Du målar en canvas med hjälp av miljöskildringar och med hjälp av dina karaktärer. Ett rum fullt av gitarrer får oss att förstå att karaktären älskar musik och troligen spelar själv.

Att beskriva miljön behöver inte göras i långa stycken eller i kapitel efter kapitel. Leta upp några specifika, gärna udda och talande detaljer. Försök få karaktären att luta sig mot, äta av, springa runt och interagera med sin miljö.

Om du beskriver en miljö, en stad, som många andra har befunnit sig i finns det en risk att de tappar läslusten om inte skildringen upplevs som “rätt”. Var inte alltför detaljrik för att återskapa “rätt” miljö.

Vi har i den första utgåvan hållit platser kort där du kan fylla i platser och övrigt. Här finns mycket mer potential och det kommer att utvecklas i nästa uppdatering. Här skulle vi uppskatta att få massvis av tips på hur just Platser-delen i appen kan utvecklas ännu mer – maila ditt tips till tips@dropastory.com, tack!

Du hittar appen på Appstore och Googleplay och den finns på svenska och engelska. Den ändrar automatiskt till engelska om telefonen är inställd på annat språk än svenska. Köp inuti app om du önskar kunna lägga upp fler stories, spara ditt material externt och inte bara i telefonen, välja omslag och kunna maila dig dina betraktelser.