Hon ville egentligen inte alls skriva någon bok. Men när livs- och själscoachen Ann Häggebrant dagligen upplevde människors dåliga mående, förvirringar, rädslor och – i stället för att följa sin inre kompass – hela tiden vandrade i andras fotspår, bestämde hon sig. Det måste helt enkelt bli en vägledande bok, så att fler skulle kunna få chansen att vakna. Nu ges hennes Den nya människan ut av Förlagshuset Siljans Måsar.

Den nya människan av Ann Häggebrant.

Ann Häggebrants nya bok handlar om uråldrig visdom, andlighet och alternativ hälsa för den moderna människan, berättar hon. Närvaro och frihet önskar hon människor i stället för den kamp och rädsla som så många är fyllda av.

Vad är ditt centrala budskap?
– Den nya människan, kvantmänniskan eller den multidimensionella människan, är hon som är mer! Hon känner och vet svaren på allt hon står i, och inför. Hon har allt, om hon vill och vågar, eftersom allt är energi – vi är energi. Vi är våra sjukdomar och vår läkning. Vi kan skapa det vi önskar, och ingenting ligger utanför oss själva – men först måste vi skala av våra präglingar för att nå våra djup.

Varför har du valt just detta?
– Jag har gått från cancer, eksem, ångest, kämpande och tvivel till att bli hel och den jag är ämnad att vara. Men det är för att jag hela tiden sökt mig fram och trott på mig själv och därmed påverkat resultatet. Allt blir som vi tror om vi är redo att göra arbetet.
Idag älskar jag mig själv och är frisk och lycklig. På min väg med alternativa läror och andlighet har jag fått lära mig massor som idag har blivit en rak och konkret kunskap för människor som söker och längtar efter något nytt. Jag har haft mängder med kunder som jag hjälpt, och många har sedan förändrat delar av sina liv. Det är också en anledning varför jag har budskapet om att vi behöver jobba med oss själva för att uppnå harmoni istället för rädsla. Kaoset som samhället befinner sig i är bara början, och det är upp till oss själva, våra inställningar och val hur vi kommer uppleva åren framöver.

Hur har temat i boken påverkat ditt eget liv?
– Som barn förstod jag mycket, men tappade mig själv som ung vuxen. Sedan började jag hitta tillbaka genom att utforska olika andliga och alternativa vägar. Så småningom hade jag samlat på mig mycket kunskap, vilken jag har nytta av varje dag. I boken finns ett kapitel om min son Mikaels omvälvande resa från att inte vilja leva till att mest av allt vilja vara här, i livet!

Ann Häggebrant, livs- och själcoach, ger i sin bok ”Den nya människan” oss vägledning om att förändringspotentialen till ett bättre liv ligger i oss själva.

Vad på din egen livsresa ledde fram till Den nya människan?
Oj, vilken svår fråga, eftersom det handlar om tjugo års kunskap. Känslan har kommit och gått om att jag inte längre kan vara tyst. Men jag har känt mig dubbel hela vägen fram till att manuset blev inlämnat. Många gånger tänkte jag att jag skulle strunta i hela projektet, eftersom jag egentligen inte tyckte att jag hade något att säga. Jag hade nått en punkt i livet då jag inte längre hade så många tankar kvar i huvudet. Jag hade istället funnit en kraft i mjukheten och närvaron. Det är en känsla av välbefinnande – och i det finns egentligen inga ord. Det är mer en existens av ett varande. Men jag sa till mig själv, om och om igen, att jag vill skriva en bok. Och så jag tog sats från ett djup inom mig och skrev det många människor troligtvis har längtat efter att få höra: Vi kan frigöra oss från den matris vi sitter i genom att hitta oss själva. Alla svar finns, och vi människor besitter allt. All potential finns inom oss.

Finns det några andra teman i boken som du vill lyfta fram?
– Ja, att allt hör ihop och är enkelt när vi når djupet inom oss. Den innersta och viktigaste kunskapen är upplevelsebaserad, därför är boken likt en instruktionsbok, där läsarna själva får finna det som kan tilltala dem, för att sedan använda manualen på det sätt som passar. Vi behöver komma till insikt om att de flesta av oss sover sig igenom livet. Jag har även på flera sätt i boken reviderat den uråldriga visdomen till tydlig information som passar den moderna tid vi lever i. Dessutom skriver jag om naturmedicinen San Pedro som jag tror är ett av de kraftfullaste verktygen vi har här på jorden. Vi i västvärlden har missat naturens läkekraft när den är som bäst.

Om du skulle sammanfatta det viktigaste?
 – Vi är de vi tror att vi är. Det finns ingen sanning, det är vi själva som skapar den, avslutar Ann Häggebrant.

 

Text: Gabriella Lücke