Hur vägleder vi oss själva och hur får vi vår intuition att växa? I tankeboken ”Ängeln, banditen och geniet” hjälper oss Stefan Karlsson att tolka de tankar och känslor vi har genom att ge dem en egen identitet. Boken ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar.

Stefan Karlsson har länge funderat på människans mer osynliga egenskaper och hur vi använder oss av dem. Vad är det egentligen för känslor som huserar i oss och hur kan vi förstå och använda oss av dem? I ”Ängeln, banditen och geniet” hjälper han oss att tolka dem bättre genom att ge dem egna identiteter. Ängeln är innerlighetens och omtankens röst, geniet står för intellektets och intelligensens och banditen för egots och drivkraftens talan. – Man kan säga att boken är ett verktyg som hjälper oss att tolka det vi känner och förnimmer, och som stärker vår intuitiva förmåga, berättar Stefan Karlsson.

”Ängeln, banditen och geniet” av Stefan Karlsson.

Varför har du skrivit boken?

– Genom att förstå oss själva bättre och de energier människor tycks utstråla, kan vi lättare läsa av andra människor och situationer. Eftersom det här sättet fungerat för mig, tänkte jag att det förhoppningsvis även kan hjälpa andra som önskar uppnå samma sak. Jag har dessutom ofta funderat på vad det är som gör att vi reagerar så olika på händelser som sker, eller på vad någon säger eller tycker. Ett ord kan flyktigt passera för en person, medan det för en annan kan ge bränsle till kraftiga ordväxlingar och känslostormar.

Vad skulle du säga är ditt centrala budskap?

– Det är bra att ge tid för att tänka och reflektera, men kanske ännu viktigare att vara modig och våga lita på det vi känner inom oss.

Stefan Karlsson hjälper oss genom sin tankebok ”Ängeln, banditen och geniet” att närma oss inre frid och genuin lycka.

Varför har du valt just detta?

– Genom att förstå oss själva bättre, lär vi oss vilka situationer och människor som får oss att må bra. Vi förtjänar alla att stundtals få känna inre frid och genuin lycka.

Hur har temat i boken påverkat ditt eget liv?

– Det har förbättrat mitt sätt att balansera det jag tänker, med det jag känner.

Samtidigt har jag förstått att jag har långt kvar på min personliga resa. Mitt ego och inre bandit kommer fortsätta att ta stort utrymme. Men varje steg jag tar för att ge mer plats för ängelns innerlighet, är ett steg för inre frid.Finns det några andra teman som du vill lyfta fram?

– Att vi respekterar varandra och inte sätter någons sanning före någon annans.

Om du skulle sammanfatta det du vill förmedla till dina läsare?

– Den enda du kan påverka är dig själv. Var inte för hård mot dig. Försök minska ned tiden då du befinner dig i miljöer och med människor som får dig att må dåligt. Var modig och lyssna till din inre röst. Du förtjänar stunder av inre frid och genuin lycka. Du är unik och värdefull, oavsett vad andra säger eller tycker, avslutar Stefan Karlsson.

 

Text: Gabriella Lücke

En glad Stefan Karlsson med sin bok ”Ängeln, banditen och geniet” som bjuder på mycket intressant läsning. Foto: Stefan Larsson/Drop a Story